Humanitas TransSupport

Hulpverlening aan Transgenders

TransSupport werkt mee aan projecten waarin de persoonlijke verhalen van transgender personen gedeeld worden

TransSupport heeft de afgelopen periode meegewerkt aan projecten waarin de persoonlijke verhalen van transgender personen gedeeld worden om te inspireren, informeren en hulpverlening te verbeteren.

Op donderdag 24 mei vond de boekpresentatie “Nieuwe Namen” van Eveline van der Putte plaats. Tijdens deze bijeenkomst was er een inspirerend panelgesprek waar ook een van onze sociaal werkers van TransSupport aan deelnam. In Nieuwe Namen komen de persoonlijke verhalen van transgender ouderen aan bod.

In samenwerking met transgender personen en andere organisaties heeft Movisie een online module ontwikkeld voor professionals. Ook hier heeft TransSupport een bijdrage aan geleverd. Wie de module volgt, leert aan de hand van drie realistische verhalen meer over genderidentiteit, hoe je hier een gesprek met een cliënt over kunt hebben en welke vragen je wel en niet moet stellen. Ook geeft de module praktische informatie over organisaties en websites waar meer informatie over het onderwerp te vinden is en waar je cliënten naar door kunt verwijzen.

Meer informatie over deze module is te vinden op:

https://www.movisie.nl/artikel/werken-transgender-clienten-doe-gewoon-wat-je-altijd-doet

TransSupport staat altijd open voor nieuwe samenwerkingen en het delen van expertise. We zijn te bereiken via: transsupport@stichtinghumanitas.nl of 010-236 52 12

Schuiven naar boven